Batibouw 2017

Deze totaalrealisatie zou zo uit een hypermoderne loft kunnen komen. Wanneer alle deuren gesloten zijn, zien we enkel het strakke zwarte eiland in het midden van de witte wanden. Achter elke wand zit wel iets "verstopt": een bureau'tje en de vestiaire achter 2 grote pivotdeuren, of de toegang naar de berging achter een schuifdeur. De barkast zit tactisch weggewerkt achter 4 liftpanelen terwijl de werktoestellen (keukenrobot, broodrooster, ...) wegzitten achter een elektrisch aangestuurde schuifdeur.

Het eiland op zich is ook een stukje vakmanschap: een 4mm massief inox werkblad dat tussen de zwarte deuren ligt, geeft een sjieke toets aan het verder sobere eiland. De tafel (op taflehoogte) zorgt ervoor dat je bezoek een hele avond comfortabel kan tafelen en je zelf geen seconde van het gesprek dient te missen!

Hét accent van deze inrichting?! De vloer in Dekton die doorloopt onder het eiland en de tafel, en in één geheel doorloopt in het haardmeubel. Door hier een type haard te gebruiken op bio-ethanol, hebben we geen afvoer nodig en dus ook geen storende afvoerbuis!

Gebruikte materialen: Dekton vloer en werkblad (barkast), warm gewalste inox (eiland), corian (ontbijtkast), zwarte satijnlak met infreesgrepen (barkast), zwarte Fenix-deuren (eiland), MDF te schilderen voor de volledige ombouw.

Gebruikte toestellen: greeploze ovens van Miele, wijnkoeler van Dunavox, BORA-kookplaat met geïntegreerde dampkap, Quooker Flex-kraan.